De verschillende versies van Raspberry PI:

De verschillende versies van Raspberry PI:

  • Reading time:2 mins read

De Raspberry PI is een single board computer gebaseerd op een ARM-processor. Welke is ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge. De raspberry pi is een gewilde minicomputer die je tegenwoordig veel ziet. Vooral omdat hij redelijk makkelijk in gebruik is en iedereen er dus mee kan leren werken. Het is vooral leuk om het programmeren en werken met autonome objecten mee te leren. De raspberry pi omvatte vroeger enkel het Model B maar inmiddels zijn er vele verschillende versies van de Raspberry pi te vinden en te koop. Van startmodel, tot uitgebreide uitvoering. Kijk voor Meer informatie op de website, echter zullen we hieronder een aantal versies tonen. 

De eerste Raspberry PI modellen

Het allereerste model de raspberry pi model B werd in hele kleine oplage geproduceerd, echter werd al gauw duidelijk dat de vraag naar deze minicomputer gigantisch was, daarom werden er al snel nieuwe modellen ontwikkeld. Omdat veel mensen een Raspberry PI online kopen wouden. Het tweede model de Raspberry PI model A werd dan ook al snel geproduceerd, en deze keer op veel grotere schaal. Er werden zo’n twee miljoen van deze modellen ontwikkeld ook al bleek de vraag naar de minicomputer achteraf nog veel groter te zijn. De twee miljoen raspberry pi’s waren binnen no-time uitverkocht en al snel werd er een nieuw model ontwikkeld. 

Tweede generatie Raspberry PI modellen

Na het gigantische succes van de raspberry pi model A en model B kwamen al snel de raspberry pi A+ en de B+ op het toneel. Deze modellen waren uitgebreider dan de eerste modellen en konden meer aan. Ook kwamen er een aantal addon-board op de markt. Bij deze tweede generatie raspberry pi modellen bleef het echter niet, de vraag bleef groot en veel mensen, ook mensen met weinig programmeerervaring raakten geïnteresseerd in de minicomputer. Zo bleven er tot de dag van vandaag nieuwe versies op de markt komen. De een heeft extra geheugen en de ander biedt bijvoorbeeld meer usb-poorten aan zo is er voor iedereen een raspberry pi versie te vinden die bij jou past.