Gemakkelijk 3D printen met de Prusa i3 mk3s+

  • Reading time:3 mins read

Het maken van 3D prints wordt steeds gemakkelijker, bijvoorbeeld door met de Prusa i3 mk3s+ te werken. Dat het printen een nieuwe fase is ingegaan is te zien aan de features van dit model. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met de hulp van sensors te zorgen dat imperfecties in de prints worden voorkomen. Daardoor is elke print die je maakt van hetzelfde niveau. Dit is vooral ook een voordeel wanneer je vaak dezelfde print opnieuw moet maken. De kwaliteit is daarbij ook altijd even hoog. Dit zijn allemaal voordelen van werken op deze wijze.

Opvangen van mogelijke problemen

Dat je meer gericht met de Prusa i3 mk3s+ kunt werken is niet het enige voordeel van dit model. Ook het opvangen van eventuele problemen is gemakkelijk mogelijk met dit model het is fijn om te weten dat bijvoorbeeld een onderbreking van de stroomtoevoer niet direct hoeft te leiden tot een verloren print. Ook daarvoor heeft het sensors die kunnen zorgen voor herstel. Ook de manier waarop met filament wordt omgesprongen is alleen maar beter geworden. Een sensor voelt exact aan wat nodig is om goede kwaliteit te kunnen leveren. Dat maakt het wel heel lekker.

Geruisloos de prints maken

Het fijne aan een moderne printer zoals de Prusa i3 mk3s+ is dat het ook allemaal snel en stil kan. De moderne drivers zijn zo sterk dat het geen moeite meer kost om de prints te maken. Waardoor het dus ook wel heel gemakkelijk mogelijk wordt om onder alle omstandigheden te werken. Zonder dat je hier als gebruiker ook maar iets van hoeft te werken. Het maakt het zelfs aantrekkelijker om de 3D printer in te schakelen voor allerlei klussen die je moet doen. Het maakt het aantrekkelijk om de overstap op een Prusa te maken.

Hoge snelheden halen

Een ander voordeel van de moderne drivers van de Prusa i3 mk3s+ is dat daarmee lekker snel geprint kan worden. Het is bijvoorbeeld aantrekkelijk om te weten dat tot meer dan 200 mm/s aan snelheid kan worden gehaald. Dat geeft dus ook de zekerheid dat de print snel in handen is. In het geval de Prusa gebruikt wordt voor productiedoeleinden, dan is het wel heel fijn om te weten dat dit soort mogelijkheden worden geboden. Daarmee wordt het gemakkelijker om doelen te halen. Voor elk soort plan met de 3D printer is dit een voordeel. Profiteer daar optimaal van.